fislari.cz

Kapří guláš

02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek

rozpis ingrediencí:
3/4 kg kapra, 50 g slaniny, lžíce másla, 100 g rajčat nebo kečupu, 100 g lusků papriky, lžička sladké mleté papriky, mletý pepř, lžička hladké mouky,cibule, 1/4 l sladké smetany, sůl

popis přípravy:
Kapra podélně rozkrojíme a vykostíme, osolíme a obalíme v mouce. Na malé kousky nakrájenou slaninu rozpustíme a opečeme na ní maso. Opečenou rybu vyjmeme a na zbylé slanině zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a přidáme na silnější plátky nakrájená rajčata a na nudličky nakrájenou papriku. V připraveném základě dusíme kapří maso do měkka. Před skončením dušení zalijeme smetanou, krátce povaříme, přidáme nerozpuštěné máslo, dochutíme pepřem a solí a hned podáváme s vařenými brambory.

poznámka:
-