Kapr po židovsku
02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
6 porcí kapra po asi 200 g, 250 g cibule, 5 stroužků česneku, mletý pepř, 2 bobkové listy, 1/4 l bílého vína, 100 g hrozinek, 2 lžíce jemně nakrájené zelené petržele, kapří mlíčí, 70 g oleje, tymián, sůl
popis přípravy:
Porce kapra osušíme, osolíme a opepříme. V kastrole zpěníme na oleji cibuli, přidáme jemně rozkrájený česnek, tymián, bobkový list, vložíme porce kapra, zalijeme vínem a vodou a přiklopené dusíme na mírném ohni asi půl hodiny. Až před dodušením kapra přidáme mlíčí, porce kapra a mlíčí vyjmeme, rybu vykostíme a srovnáme obojí do mísy. Vývar procedíme a cibuli prolisujeme sítem do vývaru a částečně jej vydusíme. Porce kapra v míse posypeme ve vodě povařenými hrozinkami, přelijeme připraveným vývarem a posypeme petrželí. Pokrm vychladíme v chladničce a podáváme s bílým pečivem.
poznámka:
-

Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Jak cikán chytil zlatou rybku
Jde takhle cikán chytat ryby. Už jich má skoro plnej kýbl a najednou vytáhne zlatou rybku. Rybka: když mě pustíš, splním ti tři přání... Cikán chvíli přemýšlí a pak povídá: chci bejt bílej, chci bejt v balíku a chci, aby se na mě ženský lepily. A na to rybka: čáry máry muří nožka, ať je z tebe always vložka.
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz