Sumec s hořčičným máslem
02.04.2009 | ryba: sumec | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
2 kg sumčího masa, 1 l bílého vína, 5 dcl vody, 50 g cibule, 150 g kořenové zeleniny, 2 bobkové listy, špetka tymiánu, 15 zrnek pepře, sůl, na hořčičné máslo : 150 g másla, 3 lžíce hořčice, 4 natvrdo uvařené žloutky, mletý pepř, sůl, zelená petřželka
popis přípravy:
Maso bez kůže nasolíme a necháme několik hodin odležet v chladu, potom ho dusíme v roztoku vína, vody, koření, pokrájené zeleniny a soli. Upravené na míse poléváme rozpáleným hořčičným máslem, které připravíme prolisováním žloutků a rozšleháním s ostatními surovinami, a zdobíme snítkami kadeřavé petržele.
poznámka:
-

Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Rybář a tonoucí
Rybář sedí na břehu řeky u svých prutů. Zaslechne volání o pomoc, skočí do vody a zachraní tonoucího. Když se muž probral z mdloby, dojatě zachránci děkuje. - Nechte toho, přeruší jej netrpělivě rybář, a raději mi řekněte, jestli tam dole jsou vůbec nějaké ryby!
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz